VERSTAPPEN KRIJGT OPMERKELIJKE VRAAG WAAR HIJ NIKS VAN BEGRIJPT: 'WAAROM?'

De 2024-editie van de Grand Prix van Australië zal aanvangen met Max Verstappen op pole position voor de race. Ook in 2023 begon Verstappen vanaf de eerste startplek, maar werd hij al snel voorbijgereden door Mercedes-coureur George Russell. Na meerdere rode vlaggen won de Nederlander alsnog. Verstappen blikt even terug op dat moment.

De drievoudig wereldkampioen wordt gevraagd of hij dit jaar extra motivatie heeft om een statement te maken tijdens de Grand Prix, omdat hij vorig jaar, op ietwat vreemde wijze (met de laatste ronde achter de safety car), won. “Waarom?”, vraagt Verstappen zich hardop af. Voor de Red Bull-coureur maakt het niet uit op welke manier hij wint.

Verstappen: 'Maakt niet uit, toch?'

“Winst is winst. Het maakt niet uit, toch? Maar het was vorig jaar wel een beetje rommelig met te veel rode vlaggen. Dus laten we hopen dat dat dit jaar niet het geval is, en dat we over het algemeen een goede race kunnen rijden, want ik denk dat de fans dat verdienen. Het is altijd een geweldige race om bij te zijn. En ja, ik denk dat het morgen een interessante race kan worden”, vertelt Verstappen.

Verstappen start zondag vanaf P1, maar zelf was hij niet geheel tevreden over de kwalificatie in Melbourne. De regerend wereldkampioen had namelijk het gevoel dat het in Bahrein en Saoedi-Arabië een stukje soepeler ging.

2024-03-23T12:59:11Z dg43tfdfdgfd